Bugun...


Sevgili Müsellim

facebook-paylas
BİMER CİMER OLALI.
Tarih: 04-10-2022 21:48:00 Güncelleme: 04-10-2022 21:48:00


Devlete ulaşmayı kolaylaştıran en açık kapı Bimer yeni adıyla Cimer olmalı.

Birkaç kez istek, şikâyet ve teşekkür için Bimer’e yazmıştım. Anında dönüş yapıp gerekli birimleri harekete geçirmiş ve meramıma çözüm bulup karşılık vermişlerdi. 

Bimer ne zaman ki Cimer oldu, taleplerimizi sadece kurumlara aktaran bir merkez oldu. Kurumlar taleplerimizi sadece cevaplamış olmak için cevaplarken Cimer bu duruma hiç müdahil olmadı. Sorun çözülmüş mü, kurum işi savsaklamış mı, vatandaşım mağdur mu diye hiç bakmadı. Başvuru sonuçlarında memnuniyetsizliğimi belirtmiş olsam da Cimer dönüp bunun hesabını sormadı. Aksine kurumlar bizleri adeta kara listeye alıp işlerimizi yokuşa, hatta yargıya götürmeye kadar sürdürdü.

Bazı kurumlar taleplerimize hiç cevap vermez iken bazı kurumlar verdikleri cevap ile sınıfta kaldılar. Bir başvurumda doğal olaylarla ilgili istatistikî bilgi talebimi aynı bakanlığın Trabzon İl Müdürlüğü cevaplarken, Artvin İl Müdürlüğü “niçin sorduğunu detaylı yazarsan belki cevaplarım” şeklinde yanıtladı. Rize İl Müdürlüğü ise hiç cevap vermedi.

Hak aramak, devlete ulaşmak bu kadar zor olmamalı. Her talep yargıda sonuçlanacak ise Kurumlar kendini sorgulamalıdır. Üstelik yargının işi bu kadar çok ve arabulucular, uzlaştırıcılar devreye girmiş iken Kurumların çözüm sunmayıp adresi mahkemeler olarak göstermesi asli görevlerini yapmadıkları anlamına gelir. Yoksa kurum yöneticileri uzun mahkeme süreçlerine güvenip gününü gün etmek peşindeler mi?

Devletimizi zarara uğratan eylemlerin bedelini yine kurum yönetici ve sorumlularının karşılaması gerekir. Vatandaşı Devlet ile karşı karşıya getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Kanunları yanlış uygulayan ve vatandaşı zarara uğratanlar bu zararı ödemekle yükümlü olmalıdır. İlerlemenin, kalkınmanın, adil ve sosyal devlet olmanın gereği budur.

Hal böyle olunca Bimer Cimer olalı işlemez oldu.



Bu yazı 1656 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI