Bugun...


Sevgili Müsellim

facebook-paylas
YENİ ROMAN ÇALIŞMASINDAN
Tarih: 29-11-2022 21:59:00 Güncelleme: 29-11-2022 21:59:00


"İlkbaharımda görmezdim sonbaharı, varsa yoksa mevsimlerden yazı beklerdim. Şimdi sonbahar bitmesin diyorum. Hazanı mı etkiliyor beni, hüznüm mü sonbaharı istiyor bilemiyorum. Yolun yarısını çoktan geçtik diye mi bu sonbahar tutkusu ne anlamadım. Yoksa gözlerim hazan mevsiminin renklerine mi bağlandı. Sararıp dökülen yapraklar mı etkiliyor beni. Yoksa kestanenin dikeninden ayrılması mı güzel geliyor bana. Dökülen yaprakların arasında yürürken çıkan hışırtı mı hoşuma gidiyor. Yoksa biraz üşüyüp odun ateşinde ısınmayı, sobanın üzerinde kestane pişirirken fırından gelen patates kokusunu mu özlüyorum bilemedim.

Yaş aldıkça dinginleşiyoruz. Hazan mevsimindeki renkler gibiyim. Yeşilin, sarının, kahverenginin ve kırmızının her tonunu bulabiliyoruz doğada. Hele bir de denizin varsa mavinin her tonu da sizin demektir. İster sevgilinin göz rengini arayın denizde, ister saçlarını seyredin sararan yapraklarda. 
Bir de esen rüzgârın, düşen yaprağın melodisi var. Yoksa siz sonbaharda ormanın sesini hiç dinlemediniz mi? Düşen her yaprak ayrı bir tonda ses çıkarırken arada bir esen rüzgar en güzel keman sesi gibidir. Yaş aldıkça daha farkında oluyor insan. Olanı biteni daha etraflıca görebiliyorsun. "
 
Yeni roman çalışmasından bir bölüm. Yaşanmış hayat hikayesi. Daha doğrusu hayatların hikayesi. Sekiz farklı hayatın buluştuğu bir hikaye.
"Coğrafya kaderindir" sözünün gerçekleştiği bir öykü. Yaşamın kıyısından dönenlerle, dönemeyenlerin öyküsü.
 


Bu yazı 1773 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI