Bugun...


Sevgili Müsellim

facebook-paylas
SOKAK HAYVANLARI
Tarih: 11-01-2022 21:55:00 Güncelleme: 11-01-2022 21:55:00


Ülkenin en büyük sorunlarından biri de başıboş saldırgan köpekler oldu.

Aşırı üremesine engel olunamadığı gibi şehirlerin kaldırabileceği hayvan sayısından fazla hayvanın sokakta olması ister istemez tehlikelere yol açmakta. Bizzat bulunduğum ve takip ettiğim yerlerde bu sorun git gide büyümekte. Tinerci, kapkaççı, tacizci, balici derken şimdi de saldırgan sokak köpekler çıktı. Hayvan severleri bir yere kadar anlıyorum. Ancak bu kadar çok hayvanın şehirlerde gruplar halinde gezip insanlara saldırması, çocukları parçalaması karşısında çözüm sunmamaları hayret verici. Hayvan severlikleri insan sevgilerinin önüne geçmiş. Bizleri anlamanız için sizin veya çocuklarınızın başına da böyle bir durumun mu gelmesi lazım.

Çoğalan hayvanların bakımı, aşılaması, rehabilite edilmesi ve karınlarının doyurulması aksadıkça; arabalara, motorlara, insanlara saldırır hale geldiler. Asla hayvan düşmanı değilim. Ancak bazı hayvanlardan ben de ürküyorum. Bu da doğaldır. Her insan her hayvanı sevemez, yakın da duramaz. Hele insanlara zarar verebilecek hayvanlar sokakları sahiplenmiş ise bir o kadar daha durum vahim demektir. Akşam evine yürüyemez, sabah sporunu yapamaz, çocuklar okuluna yürüyerek gidemez bir durumda ise burada bir sorun var demektir. Bu iş hayvanlara yemek vermek, azıcık başını okşamak ile çözülmüyor. Evine kedi köpek alıp canı sıkılınca sokağa salmakla hayvan severlik de olmuyor.

Her gün yollarda araçların çarptığı hayvanları görmek psikolojimi bozuyor. Bu kadar çok sokak hayvanı için artık bir önlem alınmalı. Ülke sorunu haline gelen bu durum için daha canlar yanmasın. Hayvanlar yollarda telef olmasın. “Saldım çayıra Mevlam kayıra” vakti geçmiştir. Hayvanların canlarını korumak ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için gerekli önlemlerin acilen alınması gerekir.

Kanunen sokakta yaşayan ve sahiplenilmeyen hayvanlardan belediyeler sorumludur. Halk olarak belediyelerden sokak hayvanları için de çözüm bulmasını istemek bir görevimiz olmalı. Öyle gidip bana bir kat aha izin ver, duvar yap, iş ver demek yerine sokak hayvanları için çözüm üretmelerini istemek ve bu konuda belediyelere yardımcı olmak gerçek hayvan severliktir. Sorunlara kulak tıkayarak, görmezden gelerek, başımıza gelmediği için ilgilenmeyerek bir yere varamayız.

Sorunu doğru tespit edip, doğru ve kalıcı çözümler getirmeliyiz.

 



Bu yazı 2328 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI